Glass kan brukes til de meste, og er et miljøvennlig alternativ.

In-Home er opptatt av kvalitet og sikkerhet derfor er vi også opptatt av at du som kunde vet hvilken valg du har. I teksten under vil du finne litt generell info om glass.

Vi kan lever stort sett alt av glass for interiør, og her finner du illustrasjoner av noen muligheter.

Glass til interiør leveres i flere typer og tykkelse:

Visuelt:

  1. Klart glass. Standard glass har en lett grønnskjær, men ikke nok til at du tenker over det før du ser flere glass sammen eller du har farge bak glasset. Det meste glasset som selges er standard klart glass.
  2. Ekstra klart glass også kalt Opti white glass. Blyfattig glass som ikke har grønnskjæret eller farge i seg. Passer godt til kjøkken glass da det ofte er feks en tapet bak, og du ikke ønsker en fargeforskjell pgr av glasset.
  3. Matt eller foster glass. Glass med frostet folie i mellom glassene. Hinderer innsyn og sprer lyset fint.
  4. Sotet glass. Leveres i tre forskjellige nyanser, og gir glassene et grått/sort utrykk.
  5. Bildetrykk. Glass bildetrykk for dekor til alle salgs prosjekter.
  6. Malt glass. en side av glasset blir lakket med en spesiell bestandig maling/lakk som ikke slipper fra glasset og ikke ripes. Leveres i alle RAL farger.

Typer glass:

  1. Herdet glass. Dette er glass som blir herdet med varme og øker styrken til glasset. Knuser glasset krystaliserer det seg og faller ned som sukkerbiter.
  2. Laminert glass. To lag med glass som blir laminert sammen med folie i midten. Knuser glasset vil det sprekke, men glasset henger stort sett fast til folien, men glassbiter kan falle av som flak.
  3. Laminert og herdet glass. Begge glassene blir varmebehandlet/herdet først og så laminert sammen. Knuser glasset vil hele glasset gå i småbiter, men alle bitene henger fast i folien.

Det er et omfattende regelverk angående bruk av glass, og dette er definert i Norsk Standard NS-3510. Vi kjenner reglene, og du må gjerne undersøke med oss om glass type og tykkelsen på glasset i ditt prosjekt oppfyller standaren og sikkerheten ønsket i ditt prosjekt.

Innerom er opptatt av din sikkerhet, og selv om norsk standard tillater bruk av herdet glass i dusj, vil vi alltid anbefale bruk av herdet laminert glass for din sikkerhet. De fleste dusjer blir levert med herdet glass, siden dette er billigere og produsere. Resultatet kan være at den dagen du er uheldig og glasset ryker, så står du naken og barbent i dusjen med tusenvis av små glass sukkerbiter rundt deg. Ved å bruke herdet laminert glass vil glasset fortsatt henge sammen og glassbitene henge fast på folien.